Černuchový olej s kapátkem100 ml

 

100% olej z černuchy seté - lidově černého kmínu - k masážím i péči o pokožku. Vhodný i pro ekzematickou a jinak problematickou pleť. Pomáhá hojit drobná poranění pokožky. Obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin, v lidovém léčitelství se používal k mazání i vnitřně zejména u střevních, dýchacích a kožních potíží. Čínská i arabská medicína uznávala jeho léčivé a desinfekční účinky i schopnost sjednocovat barevně drobné kožní nedokonalosti..
Neobsahuje parabeny ani silikony..


Dostupnost Skladem (1 ks)
497 Kč
   
Kód produktu 6560
Značka Zahir cosmetics
Kategorie Obličejové oleje
 

ČERNUCHOVÝ OLEJ Čistě přírodní kosmetický přípravek pro péči o pleť i pokožku celého těla, bez konzervantů či jiných látek Černuchá setá (Nigella sativa), známá jako černý kmín, je po celá tisíciletí vysoce ceněnou bylinou pro své léčebné účinky. Olej z aromatických semen údajně ke krášlení používala už krásná Kleopatra nebo staroegyptská královna Nefertiti. Nejen v arabském světě je černý kmín dodnes v tradičním léčitelství považován za všelék..
Olej s nemírně vysokým obsahem vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin je ideální především k péči o suchou, citlivou a podrážděnou pokožku. Díky svým léčivým vlastnostem kůži výrazně zklidňuje, minimalizuje svědění, a urychluje hojení drobných ran. Má antibakteriální a desinfekční účinky, pomáhá při léčbě akné, ekzémů, lupénky a mykóz. Prospívá i suchým a oslabeným vlasům..
V kuchyni se používá za studena, především jako doplněk do salátů, kterým dodává kořeněnou chuť. Vysoký obsah kyseliny listové, vitamínů z řady B, a množství stopových prvků (například železo, zinek, hořčík, vápník) prospívá lidskému organizmu. Posiluje imunitní systém, vypuzuje parazity..

TIP: Masáž černuchovým olejem přináší úlevu při nadýmání a bolestech břicha. Při potížích olej lehce nahřejte a masírujte postiženou oblast. Je vhodný i k masážím bříšek kojenců..

POUŽITÍ: Lehce vmasírujte do navlhčené pokožky tváře i celého těla, ideálně květovou vodou a nechte působit. .
.
SLOŽENÍ: černuchový olej (nigella sativa oil)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookies, které nám pomáhají poskytovat a zlepšovat naše služby.  Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies naleznete ZDE.